Eyeon kiest data science-platform Dataiku

Adviesbureau Eyeon neemt het data science-platform van ict-leverancier Dataiku in gebruik. Via kunstmatige intelligentie krijgt het inzicht in de aangeleverde datakwaliteit, kan het interne datateam makkelijker samenwerken en kan het zijn klanten sneller voorzien van diensten op het gebied van planning en voorspelling.

Eyeon helpt klanten bij (interne) bedrijfsplanning en doet voorspellingen op basis van data die het van klanten ontvangt. Om goede dienstverlening te bieden, moet de kwaliteit van de aangeleverde data op orde zijn.

De organisatie werkte met verschillende tools voor de dienstverlening en liep tegen drie uitdagingen aan. Zo vormt de diversiteit aan tools een risico voor de data-integriteit, waren grootschalige voorspellings- en planningstrajecten lastig uit te voeren en ontbrak er een platform waarbij consultants kunnen samenwerken (zowel intern als met klanten).

Via het datawetenschapsplatform van Dataiku verwacht Eyeon een oplossing te hebben voor de uitdagingen. Zo kan het adviesbureau via het platform een data governance-beleid voor alle zestig medewerkers voor de vier verschillende kantoren implementeren, kan het makkelijker opschalen en kan het rekenkracht en opslagcapaciteit toevoegen voor complexe en grote projecten.

Het hoofdkantoor van Eyeon is gevestigd in het Nederlandse Aarle-Rixtel. Daarnaast beschikt het over kantoren in Amsterdam, Antwerpen en het Zwitserse Genève.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-27T11:08:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.