Acquia neemt Amerikaanse Widen over

Dries Buytaert

Drupalintegrator Acquia, opgericht door de Belg Dries Buytaert, neemt Widen over. Het Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van tools voor digital asset management (dam) en product information management (pim).

Waarom Drupal geïnteresseerd was in Widen, laat zich gemakkelijk uitleggen, zegt Buytaert. ‘Ons doel is om het beste digital experience platform te bouwen. Content is het hart van elke digitale ervaring. Door een dam en pim toe te voegen aan ons platform, zullen onze klanten in staat zijn betere content gemakkelijker te creëren. Dat zal resulteren in betere klantervaringen.’

Widen mikt op bedrijven met grote marketingteams die meerdere merken overzien. Dat soort bedrijven zit vaak op een catalogus van duizenden ‘digitale assets’: beelden, videoclips, pdf’s en dergelijke. Die worden gebruikt op bijvoorbeeld websites, op mobiele sites, in winkeldisplays en bij presentaties. Al die assets beheren is zonder dam een lastige klus.

Marketeers moeten productbeelden vaak ook laten samenvallen met productinformatie zoals prijzen, maten of bepaalde specificaties. Voor dat soort klussen komt een pim in beeld. De pim van Widen bouwt verder op hun dam-tools en kan data uit verschillende bronnen verzamelen en bij elkaar brengen. Van daaruit kan de gecombineerde informatie dan verder verspreid worden via digitale kanalen.

Widen heeft vandaag meer dan zevenhonderd klanten waaronder Kohler, LG, New Balance, Boston Ballet en Carnival Cruise Lines. Het bedrijf stelt zo’n 135 personen te werk, die bijna allemaal in Madison, Wisconsin werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-09T10:24:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.