Capgemini verlengt contract met Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLA 200 AMG

Capgemini heeft zijn contract met Mercedes-Benz, voor de ontwikkeling en het onderhoud van de tool electrical/electronic product data management (ee-pdm), tot 2024 verlengd. De applicatie wordt gebruikt voor de ontwikkeling en documentatie van elektronische componenten in auto's.

Met de contractverlenging zal Capgemini de Duitse autofabrikant ondersteunen bij het migreren van de applicatie naar de cloud en het versnellen van de transformatie naar een devops-microservices-omgeving. De applicatie zelf zal ook verder worden ontwikkeld. In totaal zullen vijf agile teams in Duitsland en India nieuwe requirements voor de applicatie leveren. Het contract loopt tot 2024 met een mogelijkheid tot verlenging.

De tool is al sinds 2008 in gebruik bij Mercedes. ‘Sinds het begin van onze samenwerking aan de ee-pdm-toepassing heeft de digitalisering de ontwikkeling van voertuigen snel vooruitgeholpen’, zegt Michael Schulte, hoofd van de strategische business unit Noord- en Midden-Europa en lid van de 'group executive board' bij Capgemini. Volgens Schulte zullen de transformatie naar de cloud en de evolutie naar microservices de applicatie naar een hoger niveau tillen en zorgen voor meer snelheid en flexibiliteit in de productontwikkeling,een cruciale factor in de hedendaagse auto-industrie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-02T10:37:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.