Managed hosting door True

3D-specialist Materialise doet Duitse overname

 

Materialise neemt AC Tech over 3D-printing

Het Leuvense 3D-printingbedrijf Materialise neemt het Duitse AC Tech over, dat complexe metalen onderdelen bouwt in kleine oplages. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

AC Tech uit Freiberg werd meer dan twee decennia geleden opgericht en heeft veel kennis en ervaring in het produceren en behandelen van ingewikkelde metalen onderdelen en de bijhorende kwaliteitscontrole. Het bedrijf telt een kleine vierhonderd werknemers. Het heeft vooral klanten in de autoindustrie.

De overname moet Materialise, dat begin jaren negentig werd opgericht als spin off van de KULeuven, toelaten om de ontwikkeling van zijn eigen competenties rond metaal te versnellen en geeft het bedrijf de kans om een sterke positie in te nemen op de markt van unieke, 3D-geprinte, metalen onderdelen. Ook aan de software-kant van dit proces is de kennis van AC Tech een niet te versmaden asset.

Materialise deelt in zijn persbericht niet mee hoeveel het voor AC Tech op tafel legt, maar volgens de krant De Tijd is het 36,3 miljoen euro. 28 miljoen daarvan betaalt het Leuvense bedrijf onder de vorm van een bankkrediet van KBC.  

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6217768). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.