Israëlisch Mantis Vision haalt 55 miljoen dollar op

Het Israëlische Mantis Vision heeft 55 miljoen dollar aan kapitaal opgehaald. De investeringsronde werd geleid door het Chinese Luenmei Quatum en Samsung Catalyst Fund. Mantis Vision maakt 3D capturing- en sharing-technologie.

De technologie van Mantis Vision kan in verschillende toepassingen ingezet worden, waaronder 3D-camera’s voor smartphone, 3D-gezichtsherkenning, augmented reality en professionele 3D-scanners. In mei kondigde het bedrijf aan dat het Chinese smartphonemerk Xiaomi zijn technologie in een van zijn telefoons gaat gebruiken.

De investeerders die nu geld in het bedrijf pompen, zijn geen onbekenden voor Mantis Vision. Met Luenmei Quatum heeft het al een een tijd geleden een Chinese joint venture opgericht, Mantis Vision Technologies. Volgens de geruchtenmolen zou Samsung in zijn komende Galaxy S10-telefoon 3D-gezichtsherkenning van Mantis willen inbouwen.

Mantis werd in 2005 opgericht en heeft tot nog toe al zo’n 83 miljoen dollar aan investeringen binnengehaald en wil tegen 2020 het aantal werknemers verdubbelen. In plaats van 140 moeten er dan zo’n 280 mensen voor het bedrijf werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-16T11:20:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.