Israëlisch Mantis Vision haalt 55 miljoen dollar op

Het Israëlische Mantis Vision heeft 55 miljoen dollar aan kapitaal opgehaald. De investeringsronde werd geleid door het Chinese Luenmei Quatum en Samsung Catalyst Fund. Mantis Vision maakt 3D capturing- en sharing-technologie.

De technologie van Mantis Vision kan in verschillende toepassingen ingezet worden, waaronder 3D-camera’s voor smartphone, 3D-gezichtsherkenning, augmented reality en professionele 3D-scanners. In mei kondigde het bedrijf aan dat het Chinese smartphonemerk Xiaomi zijn technologie in een van zijn telefoons gaat gebruiken.

De investeerders die nu geld in het bedrijf pompen, zijn geen onbekenden voor Mantis Vision. Met Luenmei Quatum heeft het al een een tijd geleden een Chinese joint venture opgericht, Mantis Vision Technologies. Volgens de geruchtenmolen zou Samsung in zijn komende Galaxy S10-telefoon 3D-gezichtsherkenning van Mantis willen inbouwen.

Mantis werd in 2005 opgericht en heeft tot nog toe al zo’n 83 miljoen dollar aan investeringen binnengehaald en wil tegen 2020 het aantal werknemers verdubbelen. In plaats van 140 moeten er dan zo’n 280 mensen voor het bedrijf werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-16T11:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.