Bright Machines haalt na zes maanden 179 miljoen op

Het Amerikaanse bedrijf Bright Machines, dat nauwelijks zes maanden oud is, heeft in een eerste financieringsronde meteen 179 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. Het bedrijf is actief in fabrieksautomatisatie en wil het fabriceren van hardware op termijn zo eenvoudig maken als het schrijven van software vandaag.

Bright Machines werd een half jaar geleden opgericht door voormalig Autodesk-ceo Amar Hanspal en is een spin-off van supply chain-specialist Flex. Ook enkele andere voormalige Autodesk-medewerkers zijn erbij betrokken. Het bedrijf maakt slimme robot-software en -hardware voor de maakindustrie die inhaakt op Industry 4.0, IoT en artifical intelligence.

In een interview met Venturebeat legt Hanspal de bedoelingen van het bedrijf uit. ‘Wij geloven dat de manufacturen klaar zijn voor de volgende shift. En die zal software naar de fabrieksvloer brengen en zal machines aansturen met software in plaats van met arbeid. We willen dat het maken van fysieke zaken net zo gemakkelijk wordt als het maken van digitale zaken.’

Bright Machines heeft nu ruim 300 werknemers in kantoren San Francisco en Tel Aviv en opereert al in fabrieken en China en Mexico.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-25T13:41:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.