Atos lanceert hybride supercomputer

Supercomputer

Atos introduceert de BullSequana XH2000, een hybride supercomputer en het antwoord op de groeiende behoefte aan High Performance Computing om werkgerelateerde processen te verwerken op locatie en in cloudomgevingen.

De BullSequana XH2000 kan gelijktijdig geconvergeerde werkprocessen verwerken op basis van onder meer HPC-simulaties, kunstmatige intelligentie en deep learning. Hij ondersteunt de laatste CPU- en GPU-processoren en accelerator-architecturen, waaronder Marvell ThunderX2 Arm, NVIDIA Volta V100, Intel Xeon-processors en de AMD EPYC Rome. Daarmee is het eerste supercomputer van Atos die AMD-processors ondersteunt. Verbindingen verlopen via InfiniBand HDR, BXI (Bull eXascale Interconnect) en Fast Ethernet.

'Met deze introductie onderstreept Atos haar strategie gericht op het aanbieden van HPC-rekenkracht aan onderzoekscentra en organisaties die onderzoeksprojecten willen uitvoeren en hiermee hun innovatiekracht willen vergroten', vertelt Pierre Barnabé, coo Big Data & Security van Atos.

De XH2000 is volledig schaalbaar, door de open Sequana-architectuur is er volledige compatibiliteit met toekomstige computing blade- en interconnect-technologieën. Dit maakt het mogelijk systemen eenvoudig te upgraden. Het is geschikt voor toepassing in exascale computersystemen en in staat om tegen 2020 een exaflop (een triljoen operaties per seconde) te verwerken.

Opvallend is het energieverbruik van de XH200 dat volgens Atos tien keer lager ligt dan bij andere systemen. De supercomputer is volledig watergekoeld met de Atos Direct Liquid Cooling-oplossing, die energieconsumptie minimaliseert door het gebruik van warm water tot 40 graden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-16T11:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.