Wooclap haalt 1,4 miljoen euro op

De Belgische startup Wooclap heeft 1,4 miljoen euro opgehaald voor de verdere ontwikkeling van zijn platform om de smartphone te integreren in de klas. Onder andere Adecco-ceo Alain Dehaze en voormalig Delhaize-topman Pierre-Olivier Beckers namen aan de kapitaalronde deel.

Wooclap werd in 2015 opgestart door Sébastien Lebbe (ceo) en Jonathan Alzetta (cto) met de bedoeling om smartphones en tablets niet uit de klassen te bannen, maar ze integendeel te omarmen en te gebruiken om lessen meer interactief te maken. Docenten kunnen via het platform bijvoorbeeld vragen stellen die de studenten vervolgens op hun smartphone beantwoorden. De antwoorden worden onmiddellijk geprojecteerd.

Het platform wordt momenteel gebruikt door meer dan zestigduizend docenten in ruim honderd landen. Met het extra geld wil de startup zijn internationale groei financieren. ‘Binnen de twee jaar willen we de Europese leider worden op de 'edtech'-markt (educational technology)’, klinkt het.

De startup wordt al langer opgemerkt. Midden vorig jaar sloot het een deal met de Amerikaanse gigant Microsoft om Wooclap te integreren in de presentatietoepassing Powerpoint. Eind vorig jaar was Wooclap een van de vijf kanshebbers op de award van het beste nieuwe Belgische merk ('Belgium's New Brand of the Year') van de marketingvereniging BAM, in samenwerking met de kranten De Tijd en L'Echo. Die award ging uiteindelijk naar het onlinewinkelplatform en netwerk van verenigingen Trooper.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-22T11:18:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.