Microsoft toont Android-gsm met twee schermen

Microsoft smartphone plooibaar

Microsoft werkt aan een nieuwe gsm die draait op Android en over twee beeldschermen beschikt. Het apparaat komt ook als tabletversie met Windows 10X. Tegen eind volgend jaar moeten ze in de winkels liggen. Daarnaast presenteerde het bedrijf ook nieuwe laptops en tablets die al eerder beschikbaar komen.

Microsoft deed zijn aankondigingen op een Surface-lanceringsevenement in New York. Het eerste apparaat dat onthuld werd is de Surface Pro X, de dunste en lichtste Surface Pro tot nu toe (700 gram en 5,3 mm). Onder de motorkap tikt een Microsoft SQ1 ARM-chip. Het apparaat is vanaf 19 november verkrijgbaar en kost 1.499 euro.

Microsoft presenteerde met de Surface Pro 7 ook nog een lichte laptop-tabletcombinatie. De accu gaat meer dan tien uur mee en is in iets langer dan een uur tot tachtig procent opgeladen. Het device is 33 millimeter dik en weegt iets meer dan 700 gram. De Surface Pro 7 beschikt over een quad-core, Intel Core-processor van de tiende generatie en is daardoor twee tot drie keer sneller dan eerdere generaties, zegt Microsoft. De Surface Pro 7 is verkrijgbaar in verschillende kleuren vanaf 22 oktober, voor een adviesprijs van 899,00 euro.

Ook de Surface-laptops kregen van Microsoft een stevige opfrisbeurt en zijn vanaf nu zowel met 13- als 15-inch scherm te koop. De 13-inch versie werkt met een Intel-processor, maar de 15-inch versie heeft een speciale AMD Ryzen meegekregen. Volgens Microsoft is het daarmee de snelste 15-inch laptop op de markt. Verder biedt de Surface Laptop 3 een comfortabelere typ-ervaring met een volledige toetsafstand (1,33 mm) en is het glazen trackpad twintig procent groter. Het apparaat heeft een usb-A- en usb-C-poort en is binnen een uur ongeveer tachtig procent opgeladen. Tot slot zijn de camera’s aan de voorzijde en de luidsprekers verbeterd. Beide machines zijn vanaf 22 oktober te koop voor een adviesprijs van 1.149,00 euro voor de 13-inch versie. De 15 inch doet daar 200 euro bij. 

Met de Surface Neo en Surface Duo ten slotte, introduceert Microsoft een nieuwe categorie apparaten met twee schermen. De eerste is een soort reuzensmartphone met twee schermen van 5,6 inch die 360 graden kunnen draaien. Het is dus geen plooibaar scherm. Bij het openen van beide schermen ontstaat zo een 9-incher. Het geheel draait op een speciale versie van Android.

De Surface Duo neemt dat concept min of meer over maar met grotere schermen: tweemaal 9 inch. Volledig uitgeklapt kom je zo tot een machine van 13 inch. Deze Duo draait op Windows X, een soort light-versie van Windows speciaal voor dit soort categorie van apparaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-03T10:14:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.