Qaelum haalt contract binnen in Noord-Macedonië

Contract ondertekenen

Noord-Macedonië gaat de Dose- en Mammo-software van het de Leuvense softwaregroep Qaelum gebruiken. De Mammo-software wordt gebruikt voor mammografie-apparatuur, Dose berekent de geschikte dosis radiostraling.

De Mammo-software van Qaelum helpt artsen technische kwaliteit van hun mammografie-apparatuur te monitoren, door deze te testen. Dose is een pakket dat voor patiënten automatisch een exact voor hun profiel geschikte dosis radiostraling berekend. Het gebruikt daarvoor bestaande bronnen binnen het ziekenhuisnetwerk als pacs (Picture archiving and communication system) en ris (Radiologie informatiesysteem). Dose houdt daarbij onder meer rekening met nationale richtlijnen of referentieniveaus.

Met de software kunnen radiologiedepartementen kwaliteitscriteria behalen, zonder dat er in elk departement een dokter moet worden tewerkgesteld, iets wat in Zuidoost-Europese landen een zeldzaamheid is. Voor Macedonië is er daarom een ‘National Dose Registry’ opgericht, waarin de stralingsdata per individu zijn vastgelegd om zodoende op nationaal niveau regels te ontwikkelen voor doseringshoeveelheden. Aanvankelijk werd dit toegepast in een staatshospitaal maar het is nu dus over het hele land uitgebreid.

Qaelum werd opgericht in 2012 en is een spin-off van de Universitaire Ziekenhuizen Leuven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-14T15:57:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.