LG voegt touch toe aan transparante oled’s

Doorzichtig oled-scherm met touch

De Koreaanse technologiereus LG voegt een touch-functionaliteit toe aan zijn Transparent Oled-schermen. De Transparent Oled Touch toont gekleurde beelden en teksten in hoge kwaliteit op een transparant scherm, waardoor objecten achter het scherm zichtbaar blijven.

De Transparent Oled Touch valt op door zijn hoge transparantie: 33 procent, vergeleken met de10 procent bij bestaande transparante lcd-oplossingen. Het ziet eruit als een soort glasplaat op een voet. Dankzij de oled-technologie is geen backlight of kunstlicht nodig. De kleuren worden gecreëerd door zelfoplichtende pixels, met een duidelijk zichtbaar beeld als resultaat. Het transparante scherm wordt vooral gebruikt in hotels, winkelcentra, op luchthavens en bij retailers.

Een toeschouwer kan nu op het scherm zelfs opties kiezen, waarna het beeld zich aanpast. Het reactievermogen is te danken aan de gelaagde ‘P-Cap touch’-sensor. Deze sensor zorgt voor een snellere reactie dan het vaak gebruikte ir-type.

Een vaak gebruikte toepassing is bijvoorbeeld als autoconfigurator. Daarbij wordt het scherm voor een videowall met auto geplaatst. De toeschouwer maakt gebruik van het touchscreen om wijzigingen aan de auto aan te brengen, waardoor deze voor de ogen van de kijker veranderd. In musea kan het bijvoorbeeld bezoekers extra context bieden bij de getoonde stukken. Ook in controlekamers en r&d-centra vindt het scherm steeds meer gebruikers.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-20T09:55:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.