Belfius en Proximus willen samen bankieren

Proximus

De bank Belfius en telecomoperator Proximus gaan samen een verregaand strategisch partnership opzetten. Vanaf volgend jaar zullen ze een compleet digitaal geïntegreerd bancair aanbod opzetten voor elkaars klanten. Volgens de bedrijven gaat het om een wereldprimeur.

De nieuwe samenwerking werd door Belfius-ceo Marc Raisière en Proximus-ceo Guillaume Boutin voorgesteld op een gezamenlijke persconferentie. Belfius zal onder het partnership een nieuwe, digitale ‘neo-bank’ bouwen voor Proximus, geïnspireerd op Revolut en N26. Omgekeerd zal Proximus een aanbod voor Belfius-klanten in de markt zetten. De nieuwe bank zal klanten bankverrichtingen laten doen en volledig mobiel werken. Eenvoud en duurzaamheid vormen daarbij het credo, al waren beide ceo’s spaarzaam met details.

Naast de nieuwe bank zal Proximus ook een specifiek productaanbod voor Belfius-klanten gaan ontwikkelen, rond internet, televisie en vaste en mobiele telefonie. Hoe meer de klanten gebruikmaken van de Belfius-app, hoe beter het aanbod zal worden, aldus Raisière. Zij zullen dan bijvoorbeeld meer data ter beschikking krijgen of hogere internetsnelheden.

Proximus heeft al andere samenwerkingen met bedrijven lopen. Zo kunnen Proximus-klanten gratis artikelen lezen op de websites van de kranten van de Persgroep. Met bijvoorbeeld Belfius-concurrent KBC is er ook een overeenkomst waarbij Proximus-klanten hun factuur in de KBC-app kunnen opvragen. Toch lijkt deze samenwerking met Belfius een stukje verder te gaan. Zowel Proximus als Belfius zijn bedrijven die momenteel nog grotendeels in handen zijn van de Belgische overheid.

Wel zinvol

Raisière had twee jaar geleden al een verregaande samenwerking voorgesteld aan toenmalig Proximus-ceo Dominique Leroy. Die is daar destijds niet op ingegaan. Guillaume Boutin zag de samenwerking wel zitten. De coöperatie is nu wel zinvol omdat België klaar is voor een overstap naar het digitale, klinkt het. Door de Covid-crisis heeft de bevolking op enkele weken een stap gezet die normaliter jaren kost, zegt Boutin. Belfius heeft nu ongeveer anderhalf miljoen klanten die elke dag van de app gebruikmaken.

Tegen het eind van het jaar zullen Proximus en Belfius meer details vrijgeven over de nieuwe digitale bank. Dan zal ook de naam onthuld worden. Begin 2021 moet deze dan van start kunnen gaan. De nieuwe constructie van Belfius en Proximus doet denken aan de mobiele Orange Bank die operator Orange in Frankrijk al opzette, nadat het de Groupama Bank had overgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-12T11:53:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.