NTT in zee met supermarktketen Carrefour België

NTT gaat supermarktketen Carrefour voorzien van een nieuwe omgeving voor het uitrollen van apps op vierduizend mobiele toestellen van medewerkers. Het op VMware Workspace ONE gebaseerd platform moet de nodige veiligheid garanderen en het beheer van de apparaten vereenvoudigen.

Carrefour België implementeerde eerder al, ook in samenwerking met NTT, een cloudoplossing voor het beheer en het uitrollen van apps en toepassingen. Deze bleek echter niet helemaal opgewassen tegen de systeembelasting wanneer de mobiele toestellen on-premise-toepassingen gebruikten. Daarom werd gezocht naar een on-premise-oplossing om te draaien in de datacenters van Carrefour. Die performant zijn, veilig, de nodige gebruikerscontrole bieden en gemakkelijk uit te breiden zijn. 

De keuze viel  VMware Workspace ONE Enterprise Mobility. In totaal werden er vierduizend licenties aangekocht: 2.500 standaard en 1.500 geavanceerde licenties. Workspace ONE, vroeger bekend als Airwatch, integreert toegangscontrole, applicatiebeheer en multi-platform-endpointmanagement in één enkel platform. NTT stond in voor de installatie, configuratie en uitrol op de toestellen in hun omgeving, het beheer van de volledige infrastructuur. De veiligheid en snelheid van de omgeving worden gegarandeerd door divese voorzieningen, zoals een vpn per app, een dual firewall dmz-architectuur en de nodige load balancers.

Carrefour heeft managed services-contracten voor laptops, smartphones en scanning-apparaten. Alle desktops in de winkels en warenhuizen werden intussen ook al vervangen door mobiele toestellen, die eveneens door Workspace ONE worden beheerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-21T10:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.