NTT komt met private 5G-as-a-service

It-leverancier NTT lanceert een privaat 5G-platform, het eerste wereldwijd beschikbare private lte/5G network-as-a-service-platform. De opstelling voorziet in een complete end-to-end-diensten-stack die verder gaat dan alleen het netwerk.

Het platform draait op een cloud-native architectuur en is beschikbaar via de cloud, on-premises of aan de edge. Het is vooraf geïntegreerd met verschillende netwerk- en softwarepartners, waardoor ondernemingen hun netwerk flexibel kunnen beveiligen, schalen en segmenteren. Met Celona's microslicing-technologie, waarvoor patent is aangevraagd, kunnen bedrijfskritische apps snel en efficiënt klaargestoomd worden om de voordelen van private 5G te benutten.

NTT noemt specifiek de automobielindustrie, de productiesector, de gezondheidszorg en de detailhandel  als potentiële sectoren voor de nieuwe technologie. NTT heeft Shahid Ahmed aangesteld als manager om de private 5G-serviceportfolio te ontwikkelen. Hij brengt meer dan vijfentwintig jaar technologische ervaring mee en was eerder aan de slag bij onder meer Accenture, PricewaterhouseCoopers en Sprint. Daarnaast is hij adviseur van de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC).

‘Wereldwijde ondernemingen zijn op zoek naar één enkele private 5G-oplossing om in meerdere landen te implementeren. Ze hebben één echt privénetwerk, één verantwoordingspunt, één beheerplatform en één oplossingspartner nodig die alle belangrijke frictie in de hele wereldwijde voetafdruk van de onderneming elimineert’, zegt Ahmed. ‘Het NTT Private 5G-aanbod ondersteunt de eisen van cxo's 'out of the box', met een duidelijke roadmap om door te gaan met het ontwikkelen van innovatieve 5G-oplossingen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-11T14:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.