E-mail in cloud neemt hoge vlucht bij bedrijven

Cloud e-mail

Steeds meer bedrijven verhuizen hun e-mail naar de cloud. Intussen zit één op vijf bedrijven in ons land bij Google of Microsoft. De laatste is nog steeds de populairste cloudoplossing. Dat blijkt uit een onderzoek van domeinnamenspecialist Nomeo.

Zowat 20 procent van de Belgische bedrijven e-mailt in de cloud. Zo'n 15 procent kiest voor Office 365 van Microsoft. 5,6 procent gebruikt voor e-mail Google's G Suite.

Een kleine fractie (0,5 procent) kiest voor Zoho. De overige 80 procent gaat voor een on premise-aanpak (6 procent) of brengt zijn mailboxen onder bij een hostingprovider (74 procent). Meer dan de helft kiest daarbij voor een Belgische provider. Een minderheid zet zijn mailboxen bij een provider buiten de grenzen.

Het onderzoek van Nomeo is gebaseerd op meer dan 22.000 domeinnamen, waarbij werd nagegaan naar welke mailserver wordt verwezen.

Opvallend is dat kmo's veel vaker kiezen voor Microsoft dan voor Google. Office 365 wordt drie keer vaker gebruikt door kleine en middelgrote organisaties dan G Suite. Bij ondernemingen die vijftig of meer werknemers tellen, is de verdeling tussen Microsoft en Google haast gelijk.

‘Bedrijven en zelfstandigen hebben hun weg richting e-mail en software in de cloud gevonden’, zegt Nomeo-zaakvoerder Bert van Pottelberghe. ‘Tegelijkertijd toont de analyse ook aan dat lokale hostingbedrijven en it-dienstverleners een cruciale rol blijven spelen in de ondersteuning van de it van Belgische ondernemingen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-02T17:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.