Fujitsu beheert it van grootste Europese incassobureau

Het Zweedse Intrum, het grootste incassobureau van Europa, heeft een contract van zeven jaar afgesloten met Fujitsu. Het bedrijf gaat de volledige it-infrastructuur van Intrum voor zijn rekening nemen in 23 landen. Het contract is ongeveer honderd miljoen euro waard.

Fujitsu zal Intrum volledig geoutsourcete it-diensten aanbieden, zoals datacenter-management, cloud- en hybrid it, security, 24/7 helpdesk en ondersteuning voor meer dan achtduizend eindgebruikers. Intrum, het grootste incassobureau van Europa, ontstond begin juni 2017 door een fusie van Intrum Justitia en Lindorff. Het van origine Zweedse bedrijf heeft ongeveer honderdduizend klanten. Een belangrijk onderdeel van de fusie was het wereldwijd stroomlijnen en moderniseren van it-infrastructuur. Fujitsu werkte eerder al met Lindorff samen.

Door de it-infrastructuur uit te besteden heeft Intrum de mogelijkheid om belangrijke uitbreidingen te doen. Voor het Zweedse incassobureau is zijn it-park van groot belang om versneld internationaal te kunnen groeien en ondertussen de onderhoudskosten te beperken en de efficiëntie te verhogen. Fujitsu biedt naast een volledig outsourced it-traject, ook de volgende generatie servicedesks die met behulp van kunstmatige intelligentie onderliggende oorzaken voor problemen identificeren en proberen te voorkomen.

‘Als het grootste Europese incassobureau leunen wij op een krachtige it-infrastructuur om ons de maximale hoeveelheid wendbaarheid, beschikbaarheid en security te bieden’, zegt Cathrine Klouman, coo bij Intrum. ‘Fujitsu heeft in zijn eerdere samenwerking met Lindorff al laten zien dit te kunnen. De recente fusie biedt mooie kansen voor groei, optimalisatie en het vergroten van onze geografische spreiding. De samenwerking met Fujitsu legt de basis voor het verbeteren van de efficiëntie van onze it-diensten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-07T10:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.