ING bouwt it-afdeling in België versneld af

Bank

Dit jaar moeten er nog 250 it’ers vertrekken bij de bank ING in België. De bank zal er tegen eind 2018 nog duizend overhouden. Dat schrijft Belga op basis van berichtgeving in de zakenkrant L’Echo.

ING kondigde in 2016 al aan dat het een grondige sanering zou doorvoeren, maar toen was het plan om de afbouw van het aantal it’ers pas in 2019 echt van start te laten gaan. Tot 2021 moesten er zo'n zeshonderd jobs in het it-departement van de bank verdwijnen.

It was niet het prioritair getroffen departement bij ING. De it-mensen waren na de sanering immers nog volop nodig voor de uitbouw van een gemaakt platform voor België en Nederland. Tegen midden 2020 moet dat platform ongeveer 80 procent van de klanten bedienen.

Maar de it-eenmaking schiet verder door dan eerst verwacht. Zo overweegt ING om het idee van 'grensoverschrijdende' functies, waarbij een manager zowel voor België als Nederland verantwoordelijk is, ook toe te passen op it.

ING zelf nuanceert de cijfers. Een deel van de getroffen jobs gaat om externe contracten, een ander deel zou kunnen verhuizen naar een ander deel van de bank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-30T11:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.