NTT voegt Dimension Data samen met andere dochters

Puzzel

Het Japanse NTT (Nippon Telegraph en Telephone Corporation) is van plan om zijn dochter Dimension Data samen met NTT Data en NTT Communications samen te voegen onder het nieuwe bedrijf NTT Inc. De operatie moet tegen eind maart volgend jaar rond zijn.

De nieuwe fusie is geïnspireerd door wat er tegenwoordig gaande is op de markt, zegt NTT. Het bedrijf ziet een versnelling in technologische innovatie en veel disruptie door concurrenten. Klanten vragen steeds vaker naar tools voor een digitale transformatie. Het nieuwe bedrijf moet daarop een antwoord bieden en de positie van NTT op de wereldmarkt verstevigen.

De huidige ceo van NTT, Jun Sawada, zal aan het hoofd komen te staan van NTT Inc. Het bedrijf gaat naar verwachting een omzet van zo’n 38 miljard dollar draaien, twintig miljard daarvan zal buiten Japan gegenereerd worden.

Tegelijkertijd met de oprichting van NTT Inc. kondigt men ook aan dat het een nieuw innovatiefonds op poten zet: NTT Venture Capital. Dat fonds gaat investeren in beloftevolle nieuwe digitale technologieën en moet NTT helpen bij zijn globale innovatiestrategie. NTT wil daarvoor ook zijn eigen r&d-inspanningen opschroeven, zo zegt het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-08T11:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.