Verizon opent Europees 5G-laboratorium in Londen

De Amerikaanse telecomoperator Verizon heeft in Londen een onderzoekslaboratorium geopend rond 5G. Het is daarmee de eerste 5G-locatie van Verizon buiten de Verenigde Staten.

De 5G-labs van Verizon zijn ontworpen om technologiebedrijven een plek te bieden om het 5G-ecosysteem verder te ontwikkelen. Startups, academici, bedrijven en organisaties werken samen met Verizon in de labs om de grenzen van de 5G-netwerktechnologie te verkennen, nieuwe toepassingen en hardware te ontwikkelen en na te denken over wat er mogelijk met 5G. Het gaat dan onder meer over hoe autonome voertuigen, slimme steden, virtuele gezondheidszorg, het industriële internet-of-things, virtueel onderwijs, augmented en virtual reality, slimme productie en gaming kunnen worden verbeterd met de snelheid, bandbreedte en lage latency van 5G.

Het lab in Londen laat een selectie van gebruiksmogelijkheden van 5G zien binnen diverse branches, zoals reclame en entertainment, onderwijs, productie, medische sector, detailhandel, nutsbedrijven en entertainment. Dit zijn onder meer een mobiele commandocentrale, een verbeterde winkelervaring en slimme rekken voor de detailhandel, slim beheer van bedrijfsmiddelen en het opnieuw inrichten van de werkplek.

Daarnaast zal Verizon in april een 5G-productiestudio in Londen openen als aanvulling op het lab. De studio zal een ruimte bieden waar merken van Verizon Media en partners en klanten, 3d-, vr- en ar-content kunnen produceren met behulp van technieken zoals volumetric video, motion capture en ar-uitzendingen. De studio is uitgerust met 5G en biedt een incubator-ruimte waar innovatieve creatieve bedrijven kunnen testen.

Verizon heeft al 5G-labs in de Verenigde Staten in New York, Washington D.C., Cambridge (Massachusetts), San Jose, en Los Angeles. Het bedrijf opende ook een 5G First Responder Lab in zijn vestiging in Washington DC en een 5G-e-sports-faciliteit in zijn vestiging in L.A.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-12T14:48:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.