VUB geeft studenten een online ideeënplatform

Innovatie

De Vrije Universiteit Brussel biedt zijn studenten en personeel een nieuw inspraakplatform aan: VOX.VUB. Het platform werd ontwikkeld door de Belgische start-up CitizenLab.

De universiteit wil als eerste Vlaamse universiteit zowel personeel als studenten actiever betrekken bij het beleid met een online platform. Op VOX.VUB (voorlopig nog een proefproject) kunnen studenten én personeelsleden samen hun ideeën delen om de universiteit beter te maken. Het platform biedt een positieve ruimte aan waarin men constructieve suggesties kan doen over hoe het beleid, de diensten, faciliteiten en communicatie verder kan worden verbeterd. Zo wil het aanvulling vormen op bestaande info-, contact- en meldpunten en een hulpmiddel aanbieden voor bestaande werkgroepen die een participatieve aanpak willen hanteren.  

VOX.VUB maakt deel uit van een breder participatief traject aan de Vrije Universiteit Brussel. Specifiek is dit platform bedoeld om participatie eenvoudiger te maken en aan te moedigen. Iedereen die actief is aan de VUB - studenten en personeel - kan erop terecht, om concrete en positieve veranderingen in het beleid en de werking te realiseren.

De oprichters van de Brusselse startup CitizenLab, Aline Muylaert, Wietse Van Ransbeeck en Koen Gremmelprez, zijn alledrie alumni van de VUB en dus trots dat ze dit traject kunnen opstarten. ‘Online inspraak maakt het laagdrempeliger om als student je stem te laten horen. We zijn vereerd dat onze alma mater samen met ons de stap zet naar een innovatief inspraakbeleid’, aldus Van Ransbeeck.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-26T10:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.