Investeringsfonds neemt meerderheid in Acquia

Dit artikel delen:

Dries Buytaert

Het Amerikaanse investeringsfonds Vista Equity Partners neemt een meerderheidsbelang in het softwarebedrijf Acquia van Dries Buytaert overgekocht. Volgens Bloomberg wordt Acquia in de transactie gewaardeerd op bijna een miljard dollar.

Vista Equity en Buytaert zelf geven geen financiële details over de transactie vrij. De oprichter blijft ook bij zijn onderneming betrokken, enkele vroege investeerders, zoals de fondsen North Bridge en Sigma Partner, verkopen wel al hun aandelen.

Vista, eigendom van de Afro-Amerikaanse miljardair Robert F. Smith, heeft belangen in meer dan zestig bedrijven, goed voor in totaal ongeveer zeventigduizend werknemers. ‘Door een partnership af te sluiten met Vista en van hun schaalgrootte, netwerk en expertise gebruik te maken, kunnen we onze missie versnellen en beter de concurrentie aangaan’, zo schrijft Dries Buytaert op zijn blog.

Over Acquia ging al jaren het gerucht dat er een beursgang zat aan te komen. Dat is nog altijd een uitstekende optie, aldus Buytaert, al zegt hij ook blij te zijn dat het voor de komende jaren een privaat en onafhankelijk bedrijf blijft.

Acquia is een onderneming die diensten verkoopt rond het Drupal openbron cms-systeem. Buytaert legde daarvoor al begin deze eeuw de fundamenten. Onder meer IBM en Vodafone zijn klant van Acquia. Vorig jaar draaide het een omzet van tweehonderd miljoen dollar. In 2017 haalde Buytaert Michael Sullivan, een oudgediende van HP, binnen als ceo van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-25T09:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.