Avanade digitaliseert werkplek Crelan

Werkplek

De Belgische coöperatieve bank en verzekeraar Crelan gaat in zee met Avanade. Deze integrator van Microsoft-oplossingen moet een compleet nieuwe werkplekervaring creëren voor de 2400 werknemers van de bank.

Door de Covid-pandemie worden de modernisering van Crelans infrastructuur en de werknemersbeleving als topprioriteiten beschouwd binnen het bedrijf. Als onderdeel van deze digitale transformatie zal Avanade Crelan bijstaan in de migratie van het volledige it-netwerk naar Azure, inclusief de integratie van Microsoft 365 over een periode van twaalf maanden. Ook een uitgebreid change management-programma zal daarvoor door Avanade opgezet worden.

Na de transformatie kunnen werknemers zowel op afstand als op kantoor efficiënt werken. De it-teams van Crelan zullen de toestellen van werknemers kunnen beheren op eender welk moment en op eender welke plaats. Hierdoor kunnen ze van op afstand updates versturen en zowel bedrijfs- als persoonlijke toestellen blokkeren of wissen. Een nieuw zero-trust-netwerk betekent dat Crelan de volledige controle behoudt over de toegang tot gegevens van klanten en de organisatie. Tegelijkertijd zijn gegevens veilig tussen de afdelingen uit te wisselen.

Het project zal ongeveer een jaar duren en meer dan vijfhonderd kantoren upgraden tot de nieuwste versie van Microsoft Windows, inclusief Windows Defender ATP, InTune en middelen om samen te werken zoals OneDrive, Teams, Exchange en SharePoint Online.

Avanade werd opgericht in 2000 door consultant Accenture en Microsoft, maar is grotendeels in het bezit van eerstgenoemde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-15T10:30:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.