BeCode haalt 2,5 miljoen euro kapitaal op

Codeerschool BeCode haalt 2,5 miljoen euro groeigeld op bij SFPI/FPIM, PhiTrust, Impact Capital, Change en Trividend. De sociale school wil tegen 2024 op kruissnelheid komen en liefst 1.500 kandidaten per jaar een codeeropleiding aanbieden.

De nieuwe financieringsronde zal BeCode in staat stellen om op te schalen. Onder meer de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij en sociale fondsen als Impact Capital, Change en Trividend voorzien in geld. Het huidige team van vijftig werknemers (verspreid over de campussen in Antwerpen, Brussel, Charleroi, Gent en Luik) wordt uitgebreid, net als het aantal kandidaten dat aan de opleiding kan beginnen. Per jaar moeten dat er 1.500 worden. 

Terwijl de werkloosheid in ons land stijgt, stijgt tegelijk de vraag naar talent met digitale vaardigheden. Het is die patstelling die BeCode wil doorbreken. In vier jaar tijd heeft BeCode al bijna 1.500 werkzoekenden uit kansarme groepen gerekruteerd en opgeleid. De overgrote meerderheid heeft inmiddels de weg gevonden naar een nieuwe carrière. Er werden daarvoor ook samenwerkingen gesmeed met organisaties als Bruxelles Formation, Actiris, Le Forem en de VDAB. BeCode breidde tegelijk ook het opleidingsaanbod uit met programma’s rond artificiële intelligentie en cybersecurity. Ook bij de werkgevers kon BeCode op actieve steun rekenen, onder meer van Telenet, Orange, Accenture, IBM en Microsoft.

‘Het BeCode-team en de partners zijn duidelijk gedreven door de sociale missie’, zegt voorzitter Luc Wynant. ‘We zijn dan ook enthousiast over deze kans om de startup te kunnen laten uitgroeien tot een duurzame scale-up. We hopen marktleider te blijven op het gebied van levenslang leren én inclusieve, competentiegerichte strategieën voor de ontwikkeling van menselijk kapitaal.’
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-05T11:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.