Managed hosting door True

IBM verlengt contract met Belfius

Dit artikel delen:
Contract ondertekenen

IBM en Belfius verlengen het bestaande contract tot 2023. Als onderdeel hiervan hebben beide partijen een joint venture opgezet, PI-Square, die nu ook volledig operationeel is. Een en ander heeft als doel om de digitale transformatie van de Belfius groep te versnellen. Het contract heeft een waarde van ‘meerdere miljoenen’.

Big Blue zal de Belfius Groep verder voorzien van een it-infrastructuur en datacenterdiensten met een sterke focus op cybersecurity, cloud en cognitieve oplossingen om een versnelde digitale transformatie van Belfius mogelijk te maken. Als deel van deze overeenkomst, werd er een nieuwe joint venture opgezet in België, met IBM als meerderheidsaandeelhouder. PI-Square, zoals deze werd gedoopt, is volledig toegewijd aan het uitvoeren van IBM-diensten aan de Belfius Groep. Na de ondertekening van de overeenkomst in het derde kwartaal van 2017, is PI-Square nu volledig operationeel ten dienste van Belfius. 
IS4F verdwijnt, personeel maakt overstap naar PI-Square

In het verleden, als deel van een eerdere overeenkomst, leverde IBM al it-diensten aan Belfius via Innovative Solutions for Finance (IS4F) – een andere joint venture, ook gecontroleerd door IBM, die naast Belfius nog andere Europese financiële instellingen bediende. IS4F houdt op te bestaan en alle personeelsleden stappen over naar PI-Square. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-06T11:44:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.