Smartfin II beheert 240 miljoen voor techbedrijven

Investeringsfonds haalt nog eens 40 miljoen op

Dit artikel delen:

Het Belgische investeringsfonds scoort voor zijn Capital II-fonds nog eens veertig miljoen euro. Met deze tweede en laatste sluiting komt de totale waarde van het fonds uit op 240 miljoen euro. Dat geld is bedoeld voor Europese ict-bedrijven.

SmartFin Capital II investeert in Europese b2b-techbedrijven. Dat is in lijn met zijn eerdere fonds, SmartFin Capital I, dat participeert in onder meer Unified Post, Itineris, Divitel, NG Data en Maria DB. Eerder dit jaar haalde het tweede fonds al tweehonderd miljoen euro op. Nu komt er nog eens veertig miljoen euro bij.

Geldschieters zijn institutionele beleggers (Belgian Growth Fund, ING en BNP Paribas), technologieondernemers (Jonas Dhaenens van Team.Blue) en verschillende industriële bedrijven. Tijdens deze tweede ronde voegen ook Alychlo en Belfius Insurance zich bij het investeringsfonds.

SmartFin is opgericht door Bart Luyten en Jurgen Ingels. Ook Thomas Depuydt en Bert Baeck zijn beheerders van het fonds.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-30T09:47:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.