Proximus lijft Amerikaanse TeleSign in

Proximus

BICS, het filiaal van Proximus dat zich met wereldwijde telecomdiensten bezighoudt, heeft het Amerikaanse bedrijf TeleSign overgenomen. Proximus betaalt voor de leverancier van authenticatie- en mobiele identiteitsdiensten minstens 230 miljoen dollar.

Tinder, Evernote en Salesforce zijn klant.

TeleSign draaide zo'n honderd miljoen dollar omzet in 2016, en tekende in de periode 2014-2016 een gemiddelde groei van 27 procent op. 

Met deze overname blijft de Proximus Groep investeren in de internationale filiaal BICS, om haar Fit for Growth-strategie verder te versnellen, zo schrijft Proximus in een persbericht. De overname moet helpen 'de ambitie waar te maken om uit te groeien tot een leverancier van digitale diensten met nieuwe, innovatieve oplossingen die mensen en ondernemingen helpen beter te leven en slimmer te werken'. 

Het is de bedoeling van Proximus om BICS om te turnen van een wholesale carrier naar een 'digitale enabler' die realtime en beveiligde digitale communicatie mogelijk maakt via de integratie van spraak-, messaging- en identiteitsoplossingen in eender welke web- of mobiele applicatie. De telecomoperator versterkt met de overname ook zijn aanwezigheid in de VS. 

Digitale diensten-leverancier

'Dit is de grootste overname sinds de integratie van Telindus en een logische stap in de uitvoering van onze Fit for Growth-strategie, die Proximus van een telecom- en ict-bedrijf tot een leverancier van digitale diensten zal transformeren', zegt ceo Dominique Leroy.
'Door de slagkracht van deze twee winstgevende bedrijven te combineren, creëren we een sterke leverancier die inzet op zowel traditionele als digitale communicatie. Zo stellen we bedrijven en ontwikkelaars in staat om eenvoudig realtime-communicatiefuncties en mobiele-identiteitsoplossingen in hun eigen applicaties te integreren zonder een beroep te moeten doen op backend-infrastructuur. Ook zullen we onze voetafdruk op het Amerikaanse continent versterken en ons klantenbereik uitbreiden tot wereldwijde over-the-top-internetmerken.' 

BICS zal een voorschot van 230 miljoen dollar (op een cash- en schuldenvrije basis) betalen aan de TeleSign-aandeelhouders en daarnaast een variabele prestatie-gebaseerde earn-out-vergoeding. De overname moet nog door de mededingsautoriteiten goedgekeurd worden, Proximus verwacht dat dat in het derde kwartaal van dit jaar zal gebeurd zijn.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-25T10:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.