Skyline Communications wint Leeuw van de Export

Skyline Communications HQ Izegem

Het Izegemse softwarebedrijf Skyline Communications heeft de Leeuw van de Export 2017 gewonnen in de categorie 'Bedrijven met meer dan 49 werknemers'. Het is al de tweede keer dat de West-Vlamingen de prijs weten binnen te halen.

Skyline Communications is een onderneming die in een zeer specifieke niche opereert. Het bedrijf noemt zich wereldmarktleider op het vlak van netwerkbeheersoftware voor de media-industrie. Met hun software-platform DataMiner controleren en beheren telecom-, broadcast- en satellietoperatoren hun netwerk en de bijhorende infrastructuur en communicatiestromen.

‘Het bedrijf is afgetekend wereldmarktleider met een klantenportefeuille om u tegen te zeggen. Verder wisten ook de sterke visie van de oprichters en hun bewuste keuze voor lokale Vlaamse verankering de jury te bekoren’, klonk het juryrapport.

Skyline is goed voor dertig miljoen euro omzet wereldwijd. Er werken zowat honderdvijftig mensen en de onderneming is actief in honderd landen. In 2012 ontving Skyline voor de eerste keer een Leeuw van de Export, toen in de categorie kleine bedrijven. Dit jaar was Klingele Chocolade daar de laureaat, een bedrijf dat suiker- en lactosevrije chocolade maakt.

De Leeuw van de Export is een initiatief van Flanders Investment and Trade, een Vlaams overheidsagentschap dat bedrijven helpt bij hun exportplannen naar het buitenland. Het agentschap promoot daarnaast ook Vlaanderen als vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-21T10:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.