100.000 Belgen betrokken bij Uber-hack

Hacker

Bij de hack van de Amerikaanse taxidienst Uber zijn de gegevens gelekt van zowat 100.000 Belgische klanten. De hack gebeurde al in oktober vorig jaar, maar werd pas eind november bekendgemaakt.

Bij de grootschalige inbraak bij Uber werden de gegevens gestolen van in totaal 57 miljoen mensen, zowel Uber-gebruikers als –chauffeurs. Volgens de Uber-helpdesk zijn daar ook zowat 100.000 Belgen bij. Het gaat voornamelijk over e-mailadressen en telefoonnummers. Gevoelige data als kredietkaartnummers zouden niet gestolen zijn.

De kraak gebeurde al in oktober vorig jaar, maar werd door het bedrijf lange tijd stilgehouden. Pas eind vorige maand liet het bedrijf weten dat het slachtoffer was geworden van hackers. Het was de nieuwe ceo Dara Khosrowshahi die dat bekendmaakte in een blogbericht. Nochtans was het bedrijf wettelijk verplicht om meteen de overheid in te lichten over de hack. Als klap op de vuurpijl bleek het bedrijf de daders ook 100.000 dollar betaald te hebben om de gegevens te deleten.

Volgens Khosrowshahi deed de kraak zich ook voor bij ‘onderaannemers’ van Uber en niet op de eigen servers. De taxideeldienst zou sindsdien alle maatregelen genomen hebben om te voorkomen dat dit nog eens zou gebeuren. De gekraakte accounts worden extra in de gaten gehouden om eventueel misbruik te voorkomen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-14T10:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.