Zeg niet Option, maar zeg Crescent

Daling

Het Leuvense technologiebedrijf Option verandert zijn naam in Crescent, zo meldt De Tijd. Crescent is de naam van de holding van voorzitter Eric Van Zele (ex-Barco).

In 2017 haalde Option een omzet van zo’n 5,2 miljoen euro, dat is een kwart meer dan in 2016. Het bedrijfsverlies kwam uit op 1,9 miljoen, waar het een jaar eerder nog 5,6 miljoen was. Er was een brutoverlies van 1,4 miljoen euro. Tegelijk daalde de kaspositie van 776.000 naar 488.000 euro.

Onder de streep werd een verlies van een miljoen geboekt, tegenover 7,9 miljoen in 2016. Het eigen vermogen is veertien miljoen euro negatief en er zijn voor meer dan negen miljoen euro financiële schulden.

Crescent onderhandelt momenteel met de banken over een kredietlijn van twee miljoen euro. Het bedrijf hoopt door kostenverlagingen dit jaar break-even te draaien.

In maart vorig jaar ontsnapte Option (dat zicht tegenwoordig met het internet of things en straatverlichting bezighoudt) aan een faillissement door een kapitaalsinjectie van verschillende investeerders, waaronder Eric Van Zele en Marc Coucke, die eerder al in Option stapte. In juni zette ceo en oprichter Jan Callewaert een stap opzij om zich als managing director te gaan concentreren op verkoop en business development. Guy Coen, een vertrouweling van Van Zele bij Barco, is sinds eind november de nieuwe ceo.

Option werd in 1986 opgericht als modemspecialist, maar zag de duimschroeven aangedraaid worden door Chinese concurrenten. Het bedrijf turnde zich om tot IoT- en m2m-specialist, maar behaalde nooit meer het succes van vroeger.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-12T10:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.