Lenovo sluit partnership met NetApp

Handen

Lenovo heeft op zijn Transform Event in New York een strategische samenwerking aangekondigd met NetApp. De twee bedrijven gaan samenwerken om de digitale transformatie van hun klanten te versnellen. Daarnaast komt Lenovo ook met een nieuwe end-to-end security-oplossing.

Lenovo en NetApp ontwikkelen samen een nieuw assortiment Lenovo storage-producten. Ze combineren NetApp's all-flash-oplossingen voor gegevensbeheer met Lenovo's ThinkSystem-infrastructuur. Deze nieuwe producten maken gebruik van de kernsoftwaretechnologie van NetApp en worden geproduceerd door Lenovo.

Daarnaast gaan beide bedrijven ook een nieuwe joint venture aan in China. Hiermee bieden ze gelokaliseerde en op maat gemaakte opslagproducten en gegevensbeheeroplossingen, die voldoen aan de speciale vereisten en het aparte Chinese cloudecosysteem. De nieuwe onderneming zal naar verwachting in het voorjaar van 2019 operationeel zijn, in afwachting van lokale goedkeuringen.

Security

Op het vlak van security introduceert Lenovo ‘Thinkshield’, een nieuwe aanpak om apparaten tijdens hun volledige levenscyclus te beveiligen, van ontwikkeling tot recyclage. De eerste stap daartoe is een veilige BIOS- en firmware-ontwikkeling en functies zoals ThinkPad Privacy Guard-beveiligingsschermen en afgeschermde webcams. Lenovo houdt ook toezicht op de beveiliging van leveranciers, die intelligente componenten bouwen en zorgt ervoor dat deze voldoet aan de richtlijnen en best practices voor het Trusted Supplier-programma. Lenovo Quality Engineers kunnen daarbij op elk moment leveranciers controleren.

De Chinese fabrikant biedt ook FIDO-gecertificeerde authenticators en match-on-chip vingerafdruktechnologie en integratie met Intel Authenticate - tot zeven authenticatiefactoren - voor extra veiligheid en flexibiliteit. Smart USB-beveiliging in het BIOS laat toe om om usb-poorten te configureren om alleen op toetsenborden en aanwijsapparatuur te reageren, waardoor pc's veiliger zijn.

Lenovo ontwikkelde daarnaast ook technologie om gebruikers te waarschuwen wanneer ze verbinding willen maken met onveilige draadloze netwerken en online bedreigingen, voordat deze de hele organisatie infecteren. Absolute persistentietechnologie biedt it-beheerders een betrouwbare verbinding met al hun apparaten, zodat ze endpoints kunnen beveiligen, risico's inschatten, beveiligingsmaatregelen op werknemersapparaten toepassen en reageren op beveiligingsincidenten. Zodra apparaten aan het einde van hun levenscyclus zijn, beveiligt Lenovo potentieel gevoelige gegevens door de schijven te wissen en de onderdelen veilig te recyclen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-14T11:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.