Showpad haalt 70 miljoen dollar op

De Gentse scale-up Showpad, gespecialiseerd in digitale tools voor verkopers, heeft 70 miljoen dollar (ruim 61 miljoen euro) aan extra fondsen bijgetankt. Daarmee wil het bedrijf uitbreiden en nieuwe producten ontwikkelen.

De kapitaalsinjectie wordt geleid door Dawn Capital en Insight Partners. Bestaande aandeelhouder Hummingbird Ventures en nieuwe investeerder Korelya Capital droegen ook bij. Silicon Valley Bank zorgde voor schuldfinanciering.

De investering moet de wereldwijde expansie van Showpad een zetje geven en mee helpen om nieuwe producten te ontwikkelen, zo zegt het bedrijf in een persbericht. Showpad heeft nu zowat duizend klanten wereldwijd in een breed gamma van sectoren. Het groeit momenteel naar eigen zeggen met zowat 90 procent per jaar. In de VS is dat 150 procent. Sinds het hoofdkantoor in Chicago open ging, achttien maanden geleden, zijn er meer dan honderdvijftig aanwervingen gebeurt. In totaal werken er zo’n vierhonderd mensen voor Showpad, dat moeten er op korte termijn zeshonderd worden.

Naast het Gentse hoofdkwartier en een vestiging in Chicago, heeft Showpad ook kantoren in Londen, München, Polen, San Francisco en Portland. Vorig jaar deed het twee acquisities: Voicefox (meeting platform) en Learncore (sales training software). Voor die laatste werd 50 miljoen dollar betaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-25T13:30:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.