Odin na megadeal merendeels in Vlaamse handen

Investeerder Fortino legt mogelijk ruim honderd miljoen euro neer voor meerderheidsbelang in Twents ict-bedrijf

deal handen schudden overeenkomst contract

In mogelijk haar grootste deal ooit, heeft de Antwerpse investeringsmaatschappij Fortino Capital Partners een meerderheidsbelang genomen in Odin Groep. Deze Hengelose leverancier van online it-diensten gebruikt de investering om verder te groeien, eventueel door nauwe samenwerking met andere bedrijven. De transactie heeft mogelijk een waarde van ruim honderd miljoen euro.

Odin bestaat uit de bedrijven Previder, Heutink ICT en, sinds het voorjaar van 2018, Microsoft-partner Winvision. De groep specialiseert zich in softwareontwikkeling, cloudhosting, ict-beveiliging, managed services en adviesdiensten. Er werken 470 mensen, die dat doen vanuit Hengelo en Vianen. In 2018 boekte de onderneming een brutowinst (ebitda) van ruim 15 miljoen euro bij een omzet van 82 miljoen euro.

Het is niet bekend hoeveel geld met de deal is gemoeid. Volgens zakenkrant De Tijd ligt het prijskaartje mogelijk boven de honderd miljoen euro. Het zou in elk geval voor Fortino de grootste deal ooit zijn. Het is de derde transactie in kort tijd, schrijft de krant. In juni investeerde Fortino in het Rotterdamse Declaree en in het Zeeuwse Maxxton.

Ambities

Nu is dus Odin aan de beurt. Odins oprichter en directeur Hans Lesscher is content met de deelneming door de Antwerpse investeerder. 'Fortino heeft de kennis, ervaring en de financiële slagkracht die wij nu nodig hebben om onze ambities verder vorm te geven.' In dagblad Tubantia zegt Lesscher dat Fortino 'geen investeerder is die gaat voor de korte klap, maar ééntje met rust aan 't gat, zoals we dat in Twente zeggen.' Lesscher behoudt een minderheidsbelang in Odin Groep en blijft directeur.

Managing partner Duco Sickinghe van Fortino gelooft in de toegevoegde waarde van Odin Groep als ict-partner voor klanten. Sickinghe, oud-topman van Telenet en nu ook president-commissaris bij KPN, hint op een samenwerking met andere ondernemingen. 'We kijken ernaar uit om [Odin] te ondersteunen met de verdere groei (...), zowel autonoom als met mogelijkheden om met andere bedrijven nauwer samen te werken.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-19T15:08:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.