Smile in handen van Frans investeringsfonds

Het van oorsprong Franse investeringsfonds Keensight Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Smile, de eveneens Franse open source-integrator. Hoeveel geld het fonds daarvoor op tafel legt en hoeveel procent van de aandelen ze precies in handen krijgt, is niet bekendgemaakt.

Keensight Capital gaat Smile vooral ondersteunen bij de uitbreiding van internationale activiteiten en verdere it-expertise. De extra financiële middelen worden ingezet om tegen 2022 zo’n 25 procent van de totale inkomsten te realiseren buiten Frankrijk. Daarbij richt Smile zijn pijlen vooral op groei in Duitsland, Engeland en Noord-Europa. Tegelijkertijd wordt er ook een nieuwe consultingdivisie opgericht.

‘We zijn uiteraard trots dat we een nieuwe investering uit ons recente fonds van een miljard kunnen aanwenden om het groeipotentieel van Smile op internationaal niveau waar te maken. Van 2013 tot 2017 werkten we al actief samen met Marc Palazon (voorzitter van de raad van bestuur van Smile)', aldus Philippe Crochet, managing partner bij Keensight Capital

Net gisteren werd nog bekend dat Smile een nieuwe topman heeft aangesteld die zich specifiek met acquisities en overnames moet gaan bezighouden. 

Smile

Smile werd in 1991 opgericht en is nu een van de grootste aanbieders van open source-oplossingen voor e-business, internet of things, de productie van zakelijke apps en embedded systemen. Smile is gevestigd in Parijs, heeft kantoren in zeven lande en 1.700 man personeel. 

Het bedrijf heeft er naar eigen zeggen een stevig groeiparcours opzitten, met een gemiddelde omzetstijging sinds 2007 van zo’n twintig procent. Voor 2019 wordt uitgegaan van een omzet van 130 miljoen euro. Tegen 2022 moet de grens van 200 miljoen doorbroken zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-24T11:04:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.