Alphabet mag biljoenenclub vervoegen

Alphabet, de holding achter Google, is meer dan één biljoen of duizend miljard dollar waard geworden op de beurs. Het bedrijf vervoegt zich daarmee tot een select clubje andere ondernemingen: Apple, Microsoft en het Arabische petroleumbedrijf Saudi Aramco.

Dat Alphabet zich bij de biljoenenclub mag rekenen, komt door de beurskoers van het bedrijf die al sinds begin dit jaar aan een klim bezig is. Alphabet ontstond vijf jaar geleden als moederbedrijf boven Google, maar omvat ook bijvoorbeeld YouTube en Waze. In 2018 draaide het 122 miljard euro omzet, het leeuwendeel, meer dan 99 procent, daarvan door de verkoop van online reclame.

Wie een jaar geleden als belegger in deze biljoen-bedrijven instapte, heeft ondertussen een prima zaak gedaan. Alphabet kon bijna een derde van zijn aandelenprijs toevoegen, Microsoft ongeveer de helft en het Apple-aandeel verdubbelde zelfs. Tot voor kort behoorde trouwens ook Amazon tot de 'one trillion dollar'-club, maar dat aandeel heeft ondertussen wat terrein moeten prijsgeven.

Of Alphabet zijn zitje in de biljoenclub langere tijd zal behouden, dan wel er terug uitgegooid wordt, zal waarschijnlijk in februari blijken. Dan moet het bedrijf zijn cijfers over het laatste kwartaal en de jaarcijfers bekendmaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-17T11:19:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.