Groeibedrijven haalden al meer op dan vorig jaar

Stijging

Ondanks de moeilijke omstandigheden halen Belgische groeibedrijven dit jaar al meer kapitaal op dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van sectorvereniging Agoria.

Begin december staat de teller op 1.360.413.717 euro voor groeiende techbedrijven (biotech is hierbij niet inbegrepen). Dat is meer dan 1.330.000.000 euro voor heel 2021. Waardoor Belgische groeibedrijven begin december dus al op een hoger bedrag aan kapitaalsinjecties staan dan in heel 2021.

En dat onder de moeilijke omstandigheden van een energiecrisis en de oorlog in Oekraïne. ‘Het is opnieuw een recordjaar voor ons Belgisch ecosysteem, ondanks de Europese trend dat investeringen in startups & scale-ups dalen in 2022, en dat het moeilijker is geworden om fondsen te werven’, stelt Frederik Tibau, expert digitale innovatie en groei en projectleider bij het scale-upprogramma van Agoria, die de cijfers deelde via LinkedIn. Tibau hint met dit resultaat op het ecosysteem rond startups & scale-ups dat elk jaar sterker en volwassener wordt.

Zoals wel vaker zijn het enkele namen die veruit het meeste kapitaal binnenhalen. Bij de top tien van de fondsenwervingsrondes gaan Cohabs en Letsbuild met de meeste aandacht (en geld) lopen. Cohabs haalde in november honderd miljoen euro op, Keyrock bijna zeventig miljoen euro. Duiken verder in de top tien van november op: Letsbuild (6,3 miljoen euro), Hysopt (5,3 miljoen euo), Feops (3,3 miljoen euro) en Sweepbright (2,3 miljoen euro).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-05T11:56:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.