Belfius helpt steden om slim te worden

Smart City

Belfius heeft de divisie Smart Belgium Services opgericht in samenwerking met PwC-onderdeel Strategy&. De bankverzekeraar wil steden en gemeenten helpen om een smart-strategie te definiëren en die te realiseren. Ook de oprichting van een ecosysteem rond smart cities moet zo mogelijk worden, samen met overheden, ondernemingen, de academische wereld en burgers.

Smart Belgium Services hanteert een globale, holistische aanpak in acht domeinen: energie, mobiliteit, circulaire economie, leefmilieu, stadsontwikkeling, slimme stadsdiensten, gezondheid en preventie, en onderwijs. Het wil, via het ecosysteem, co-creatie van duurzame en innovatieve oplossingen vergemakkelijken, het aanbod van smart-producten en -diensten permanent verbeteren en meteen ook een reële markt tot stand brengen voor de ondernemingen die deel uitmaken van het ecosysteem.

Dirk Gyselinck, lid van het directiecomité van Belfius en hoofd public & corporate banking: ‘Met de oprichting van Smart Belgium Services zijn we voortaan aanwezig in alle stadia van slimme projecten: het bijeenbrengen van alle betrokken spelers - want het antwoord op de maatschappelijke uitdagingen moet collectief worden gegeven -, het aanreiken van innoverende oplossingen en de uiteindelijke financiering van de projecten. Op die manier vervult Belfius een van zijn maatschappelijke engagementen, namelijk helpen bouwen aan een slimmere en duurzamere Belgische samenleving.’

Belfius is al een traditionele partner van de publieke en sociale sector en ondernemingen. De bank heeft daarnaast expertise inzake financiering en begeleiding van ‘Smart City’-projecten. Ook Strategy& heeft veel ervaring in digitale en telecominfrastructuur en kennis van smartcity-strategieën, onder meer in Duitsland en Nederland.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-21T11:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.