Huawei krijgt weer Amerikaans uitstel

De regering-Trump heeft de opschorting van het handelsverbod met Huawei opnieuw met negentig dagen verlengd. Dat betekent dat het Chinese bedrijf voor die periode verder kan handelen met Amerikaanse leveranciers en partners. Dat meldt Reuters.

Huawei staat sinds mei op een zwarte lijst van de Amerikaanse overheid. Het bedrijf mag daardoor in principe geen handel meer drijven met Amerikaanse ondernemingen. Volgens de Amerikanen heeft Huawei te nauwe banden met de Chinese overheid en bestaat er gevaar op spionage via de telecominfrastructuur die Huawei levert. 

De verlenging van de maatregel komt er om de goede werking te verzekeren van enkele Amerikaanse telecomproviders die vooral het rurale binnenland bedienen. Zij maken veel gebruik van Huawei-apparatuur. ‘Er zijn al genoeg problemen met de telefoondienst in rurale gebieden, we willen ze niet knock-out slaan’, zo zei topfunctionaris Wilbur Ross op Fox Business Network. 

Vorige week nog liet procureur-generaal William Barr nog weten dat zowel Huawei als zijn Chinese branchegenoot ZTE ‘niet vertrouwd mogen worden’. Hij sluit zich aan bij een voorstel dat rurale telecommaatschappijen in de toekomst nog verbiedt om met overheidssteun bij de twee bedrijven apparatuur in te kopen. 

Huawei heeft alle beschuldigingen van spionage steeds ontkend. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-19T10:12:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.