BlackBerry lanceert Digital Workspace met Awingu

Het Canadese BlackBerry heeft zijn Digital Workplace aangekondigd, een digitale werkomgeving waar gebruikers eenvoudig en veilig toegang krijgen tot on-premise- en cloud-content, waaronder Microsoft Office 365. Ook het Belgische Awingu zit in de oplossing geïntegreerd.

De Digital Workplace van BlackBerry is gebaseerd op diens Zero Trust Architecture en is een veiliger alternatief voor traditionele virtual private network (vpn)- en virtual desktop infrastructure (vdi)-oplossingen, zo stelt het bedrijf. Dankzij kunstmatige intelligentie en machine learning kunnen alle gebruikers op elk mogelijk apparaat en in elke mogelijke locatie veilig werken.

Het is daarnaast mogelijk snel gebruikers toe te laten tot de oplossing of hen net de toegang te ontzeggen. Dit maakt het makkelijker om het systeem in te zetten met tijdelijke werkkrachten, freelancers of werknemers van partnerbedrijven. Via Digital Workplace kunnen al deze personen via hun eigen apparaat toegang krijgen tot hun e-mail, kalender en contactenlijst, een remote desktop en hun bestanden. Op dezelfde manier als een computer op kantoor. In geval van nood of wanneer een contract afloopt, is het eenvoudig om alle bedrijfsbestanden te wissen.

Bijdrage

Het Belgische bedrijf Awingu levert een belangrijke bijdrage aan het nieuwe product. Hun software laat toe om alle mogelijke toepassingen voor verschillende besturingssystemen in een webbrowser te draaien en deze dus te gebruiken op een pc, tablet of smartphone. Daarnaast zijn ook de beveiligingsoplossingen van Cylance (een bedrijf dat BlackBerry vorig jaar overnam) in Digital Workplace terug te vinden.

‘De combinatie van BlackBerry Deskop, CylanceProtect en Awingu maakt hiervan een unieke en competitieve unified workplace-oplossing’, zegt Awingu-ceo Walter Van Uytven. ‘Deze maakt zich uniek door zijn focus op end-to-end-beveiliging.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-06T10:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.