6 op de 10 Belgische bedrijven besteedt netwerk uit

61 procent van de grote Belgische organisaties heeft een groot deel van het netwerk uitbesteed aan een partner. Dat is minder dan het wereldwijd gemiddelde waar meer dan zeventig procent te rade ging bij een andere partij. Dat blijkt uit het jongste Global Network Report van NTT, dat voorheen bekend stond als Dimension Data. Er werden 1.300 netwerkexperten ondervraagd.

Beveiliging, modernisering en toch ook kost leiden ertoe dat ondernemingen steeds meer op zoek zijn naar een network-as-a-service-model zodat de behoeften makkelijk en flexibel zijn aan te passen. Zeven op de tien respondenten geeft immers aan dat het huidig netwerk de groei van de business vertraagt. Zowat iedereen is ervan overtuigd dat het netwerk in de toekomst veel meer data zal moeten pompen door ict-innovatie, toepassingen op basis van artificiële intelligentie en voorspellende data-analyse.

Security is wereldwijd, ook voor de Belgische ondernemingen, de topfactor bij de keuze voor de uitbesteding van het netwerk. Opvallend is dat de voorkeur voor twee dienstenleveranciers van de baan is. Negentig procent kiest voor een enkele partner. Volgens de studie gaan de grootste netwerkinvesteringen van ‘topperformers’ vandaag naar sd-wan, private 5G- en Wifi 6-oplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-21T10:57:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.