IoT-conventie gebruikt IoT-toegangsbadge op gsm

Toepassing vervangt controle via e-mail, ticket of QR-code

iot-badge internet of things

Alle deelnemers aan de vierde editie van de Internet of Things Convention in Mechelen zullen een op IoT-technologie gebaseerde toegangsbadge op hun smartphone ontvangen. Hiermee realiseert Brewery of Ideas, de organisator van deze conferentie, naar eigen zeggen een wereldprimeur.

Met de badge – onderdeel van de Udini-technologie ontwikkeld door het Mechelse IxorTalk - melden de deelnemers zichzelf aan wanneer ze in het Lamot Congress Center in Mechelen toekomen. Gedaan dus met de klassieke e-mails, tickets of QR-codes. De toegangsbadge werkt als een contactloos toegangssysteem op elke smartphone. Van zodra een deelnemer op de conferentie toekomt zal hij via zijn smartphone worden aangemeld, waarna automatisch zijn of haar de deelnemersbadge wordt afgedrukt.

‘Het is een oplossing waaraan we ruim een jaar hebben ontwikkeld en die zich vooral richt op toegangsbeheer van bijvoorbeeld parkings, flexkantoren, fietsenstallingen, sportaccommodaties, scholen, kantoren, overheids-gebouwen’, zegt Peter Defreyne, manager van IxorTalk. ‘Gebruikers hebben via een badge op hun smartphone op elk gewenst moment fysieke toegang tot diverse faciliteiten. De beheerder kan op afstand en in real time toegangsrechten toekennen, aanpassen en verwijderen via de management interface.’

Inmiddels werden ook al enkele pilootprojecten opgestart, bij onder meer Q-Park, WATT, Tormax, Ixor, Salto en WPS.

IoT Convention Europe

De Internet of Things Convention Europe & Industry 4.0 Conference vindt plaats op woensdag 19 juni 2019 in Lamot Congres Center in Mechelen. Deelnemers zijn welkom vanaf half negen. De conferentie zelf start om half tien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-31T11:03:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.