BEA daagt telecomproviders voor rechter

Dit artikel delen:
Televisie

De Belgian Entertainment Association (BEA) heeft Proximus, Telenet, Brutélé en Nethys voor de rechter gedaagd. Op die manier wil ze negen download- en streamingsites laten blokkeren.

De klacht werd ingediend bij de Franstalige handelsrechtbank, zo weet de krant L’Echo. De bedoeling is om negen download- en streamingsites illegaal te laten verklaren. Het gaat onder meer over Popcorn Time en The Pirate Bay, zo verklaart BEA-directeur Olivier Maeterlinck.

Dit soort sites kunnen enkel door de providers worden geblokkeerd, maar dan moeten die wel een sluitende bevestiging krijgen dat ze illegaal zijn. Die bevestiging probeert de BEA via de rechter te bekomen. De providers zelf worden niet rechtstreeks door de BEA geviseerd.

De BEA gaat alle belangrijke piraatsites viseren. De precedenten uit het buitenland hebben immers aangetoond dat enkel op grote schaal vervolgen, effectief is, aldus Maeterlinck. Nadat The Pirate Bay in vijftien landen geblokkeerd werd, daalde de trafiek naar de site met 80 à 90 procent. In België zou ongeveer 36 prpocent van de totale internettrafiek naar illegale downloads en streaming gaan, geeft de BEA-directeur nog mee. In heel Europa is dat gemiddelde naar 26 procent gedaald. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-02T09:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.