Managed hosting door True

Telenet wil 1,3 miljard euro betalen voor Voo

 

Kabeloperator Telenet heeft 1,3 miljard euro veil voor de Waalse activiteiten van Voo. Dat heeft topman John Porter gezegd in een interview met de krant L’Echo. De overnamespeculatie rond Voo krijgt daarmee een vervolg.

Volgens Porter is Telenet de beste partner voor Voo omdat het over de beste technologie beschikt en zo de Waalse gezinnen aan snellere breedbandverbindingen kan helpen. Veel kleinere kabelboeren hebben niet de financiële middelen om die investeringen te doen, stelt hij. De Telenet-ceo zegt ook dat Telenet bereid is om eigen Waalse tv-content te produceren, net zoals het dat ook in Vlaanderen doet.

Voor de investeringen in cultuur en infrastructuur zou Porter zo’n driehonderd miljoen euro over hebben. Daarbovenop komt nog de 1,3 miljard euro voor de overname van Voo. Als Voo niet bereid is om te verkopen, wil Telenet ook praten over een leaseoperatie voor het netwerk, zoals dat ook in sommige delen van Vlaanderen gebeurt.

Telenet is niet de enige partij die zijn oog heeft laten vallen op Voo. Ook Orange heeft al te kennen gegeven dat het geïnteresseerd is om het bedrijf over te nemen. Ondertussen heeft eigenaar Nethys (de Luikse intercommunale die samen met het Brusselse Brutélé eigenaar is van Voo) al laten weten dat het voorlopig geen plannen heeft om het kabelbedrijf te verkopen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6338486). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.