ProData levert wifi voor Belgische stations

Dit artikel delen:
Trein van NMBS

De spoormaatschappij NMBS rust zijn 27 grootste stations uit met gratis wifi. De infrastructuur werd aangeleverd door een consortium van ProData, Orange en Citymesh. Ook Ypto, het filiaal van de NMBS dat it-diensten levert en spoorbeheerder Infrabel waren betrokken.

Het aanbieden van wifi in de grootste stations verloopt in fases: ondertussen zijn al achttien van de 27 spoorknooppunten met een draadloze verbinding uitgerust, de negen anderen volgen in de komende maanden.

ProData werkt al lang als it-integrator voor de NMBS. Als onderdeel van dit project ging het een samenwerking aan met Orange. De operator kan snel capaciteitsaanpassingen doorvoeren om de bandbreedte snel aan te passen aan de reizigersstromen.

Ook een back-upconnectie is voorzien om de verbinding te garanderen. De connectiviteitsvoorzieningen zijn redundant, de hosting van de infrastructuur gebeurt in twee Level 3-datacenters.

De realisatie van het gepersonaliseerde portaal en het wifi-beheersysteem is het werk van het bedrijf Citymesh uit Brugge. Zijn zelf ontwikkeld WiFiLab- managementplatform is al in meerdere wifi-faciliteiten geïnstalleerd. Citymesh heeft ook de volledige verantwoordelijkheid voor de gebruikerservaring op zich genomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-13T10:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.