Combell aast op fusie of overname concurrent TransIP

Dit artikel delen:
België en Nederland

De Belgische hostingspecialist Combell heeft plannen om met zijn Nederlandse concurrent TransIP te fuseren. Dat zegt directeur Jonas Dhaenens. Uit een mededeling van de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt blijkt echter dat het om een overname zou gaan.

Op zijn website meldt de Autoriteit Consument en Markt letterlijk dat Combell Group TransIP 'wil overnemen'. De plannen daartoe zouden op 7 mei gemeld zijn. Zowel Combell als TransIP nuanceren het verhaal echter. Combell-oprichter Jonas Dhaenens laat aan Computable weten dat het eigenlijk om een fusie gaat. Ook TransIP-oprichter Ali Niknam zegt tegen Tweakers.net dat beide bedrijven de mogelijkheden voor een fusie onderzoeken. Volgens Niknam is er een 'technische reden' waarom de ACM het over een overname heeft. 

TransIP uit Leiden werd in 2003 opgericht is net als Combell gespecialiseerd in webhostingdiensten. Het nam in de zomer van vorig jaar zelf nog It-ernity over, de eigenaar van Proserve, Cloudvps, Signet, VDX, Webstekker en DDS.

Ook Combell zelf heeft al een paar overnames gedaan dit jaar, zo nam het begin januari nog zijn concurrent Nucleus over. Het bedrijf, dat in 1999 werd opgericht, is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste spelers in zijn sector in Europa.

Combell-oprichter Jonas Dhaenens won in maart nog de ‘IT Person of the Year’-trofee van Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-10T15:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.