Gentse startup SiteManager haalt miljoen op

Dit artikel delen:

De startup SiteManager heeft een eerste financieringsronde van een miljoen euro afgerond. Onder meer TheCoFoundry investeerde geld in het bedrijf. Met de investering wil SiteManager ‘aan een nieuwe groeispurt beginnen’.

SiteManager is een Gentse startup die in 2016 werd opgericht door Alexander Hoogewijs en Dieter Crombez. Ze bouwen aan een cloud-webdesignplatform dat de concurrentie moet aangaan met internationale spelers als WordPress en Drupal. SiteManager gooit daarvoor de gezamenlijke webdesign-benadering in de strijd. Andere spelers bouwen tools die gericht zijn op één profiel. Volgens SiteManager is het ontwikkelen van een website echter een samenwerking tussen verschillende profielen. Van de grafische ontwerper en de ontwikkelaar die in de code duikt tot de copywriter die de teksten schrijft. SiteManager wil met zijn platform die samenwerkingen faciliteren en ondersteunen en tijd besparen.

Twee jaar geleden publiceerden de gebruikers van SiteManager ongeveer twee websites per maand. Nu zijn dat er twee per dag. Het aanbod is ondertussen ook uitgebreid met een designservice waarbij websites ontwikkeld worden in onderaanneming.

Door de toekenning van een subsidie van het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen (VLAIO), bovenop de investeringen van The CoFoundry en een aantal leningen, rondt het bedrijf nu de eerste financieringsronde van een miljoen euro af. De subsidie van VLAIO zal specifiek dienen voor de ontwikkeling van een slimme matchmaking tussen opdrachtgevers en freelancers binnen het SiteManager-platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-14T11:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.