Apple sluit ontwikkelaarsaccount Fortnite-maker Epic

Dit artikel delen:

Epic Games, het bedrijf achter het razend populaire computerspel Fortnite, is zijn ontwikkelaarsaccount bij Apple kwijtgespeeld. Het is de nieuwste ontwikkeling in de hoogoplopende ruzie tussen Apple en Epic over de commissies die gelden in de App Store.

Dat het account van Epic geschrapt is, betekent dat het bedrijf voorlopig geen spellen meer kan maken voor de iPhone en de iPad en dat ook alle bestaande games van Epic niet meer te downloaden zijn voor consumenten.

Het conflict begon toen Epic een update voor Fortnite uitbracht met daarin de mogelijkheid om betalingen te doen zonder dat er aan Apple commissie moet afgedragen worden. Apple houdt immers 30 procent in op alle betalingen die in Fortnite (en andere software) gebeuren, bijvoorbeeld om wapens te upgraden of betere uitrustingen te kopen. Dat was uiteraard niet naar de zin van Apple, het bedrijf schrapte daarom al Fortnite uit zijn digitale winkel zolang die betaalmogelijkheid niet verwijderd zou worden.

Epic trok daarop naar de rechter, maar daar ving het bedrijf (deels) bot. Apple had aan de rechter ook gevraagd om alle games te mogen schrappen die van Epic’s Unreal Engine gebruikmaken, maar daar ging de rechter niet op in. De vraag van Epic om Fortnite toch terug in de App Store toe te laten, werd echter afgewezen.

Volgens analytics-specialist Sensor Tower is Fortnite al zo’n 133 miljoen keer gedownload in de app store en heeft het spel al ongeveer 1,2 miljard dollar aan omzet gegenereerd. Ongeveer 360 miljoen dollar daarvan kwam bij Apple terecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-31T15:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.