De tien belangrijkste carrièreswitches van 2016

Dit artikel delen:
carriere

Als werknemer in de IT-sector moet je niet alleen goed zijn in je vak, je moet ook oog hebben voor carrière-opportuniteiten die zich voor doen. Heel wat mensen in de branche zijn dan ook ‘professioneel mobiel’, lees: ze veranderen al eens graag van job. En van onze bezoekers is geweten dat ze dit soort bewegingen met meer dan gemiddelde aandacht volgen.

Wie trekt waarheen? Welke functie krijgen ze? En wie komt er dan in de plaats? Uit onze cijfers weten we dat de artikelen die dit soort vragen behandelen, graag door de bezoekers op Computable.be gelezen worden. Daarom nog even een overzicht van de tien meest aangeklikte carrièreswitches van het afgelopen jaar.

Top 10 carriéreswitches

 1. Geert Van Mol Chief Digital Officer bij Belfius
  Hoe loods je een bank in deze woelige tijden van disruptie ongeschonden het digitale tijdperk in? Dat is de vraag waarover Geert Van Mol van Belfius zich voortaan mag buigen.

 2. Luc Costers krijgt topfunctie Sogeti Belux
  Luc Costers heeft er al heel wat jaren in de IT-wereld opzitten, onder meer als country manager Belux bij Vmware en functies bij IBM en HP. Dat parcours culmineerde dit jaar in zijn benoeming als ‘Practice Executive’ infrastructuur en cloud business bij Sogeti Belux.

 3. Giselle Vercauteren nieuwe CEO Sirus
  Van head of ICT delivery bij reisorganisator TUI naar CEO van Sirus, de internet-of-things-integrator die intensief samenwerkt met Digipolis Antwerpen. Die beweging maakt Giselle Vercauteren dit jaar.

 4. Sonja Noben verruilt ING voor BNP Paribas Fortis
  Van Anderlecht naar Club Brugge. Dat is ongeveer de voetbalanalogie die we zouden gebruiken bij de overstap van Sonja Noben van ING naar BNP Paribas Fortis. Bij BNP Paribas Fortis mag ze als CIO de bank voorbereiden op de digitale transformatie.

 5. Gert Roeckx verlaat Unisys
  Nauwelijks achttien maanden was Gert Roeckx country manager van Unisys. Ondanks de prima resultaten die hij kon voorleggen, besliste het internationale management dat deze functie afgeschaft wordt. Roeckx trok daarop naar Philips Lightning.

 6. Tanuja Randery naar raad van bestuur Belgacom
  De raad van bestuur van Belgacom werd dit jaar uitgebreid met Luc Van den Hove (de topman van Imec die de fusie met iMinds in goede banen leidde) en Tanuja Randery. Die laatste was onder meer gedurende vijf jaar de CEO van Colt Benelux.

 7. Ingrid Gonnissen verlaat Xerox
  De omschakeling van Xerox van een Belux- naar Benelux-organisatie betekende ook het afscheid van Ingrid Gonnissen. Onverwacht, want Gonnissen werkte 26 jaar voor het bedrijf, waarvan de laatste vijf jaar als country manager. Ze is ook board member van Amcham België en Woman on Board.

 8. Cegeka stelt Anik Stalmans aan als HR-directeur
  Bij Cegeka maakte dit jaar Anik Stalmans promotie naar de functie van HR-directeur. Ze was al meer dan vijftien jaar bij de IT-dienstverlener aan de slag, in diverse managementsrollen.

 9. Pascale Van Damme nieuwe voorzitter Agoria ICT
  Bij het ICT Committee van de werkgeversorganisatie Agoria neemt een voorzitster haar plaats in. Het gaat om Pascale Van Damme, de general manager van Dell Belux.

 10. Marc Vandersmissen ICT-manager FOD Financiën
  Voor Marc Vandersmissen begon het jaar 2016 als de nieuwe ICT-manager van de FOD Financiën. Voor de komst van Vandersmissen had deze dienst het 14 maanden zonder ICT-topman moeten stellen. Vandersmissen werkt al sinds eind 2003 voor de overheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-30T11:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.