ICT’er verdient meer dan gemiddeld

Dit artikel delen:
Investering

Een ict’er verdient in ons land gemiddeld 3.545 euro bruto per maand. Daarmee is het de vijfde best betaalde job. Over alle beroepen heen ligt het gemiddelde loon in België op 3.401 euro. De cijfers komen uit de loonenquête van het hr-magazine Vacature.

Een gemiddelde voltijds werkende Belg verdient bruto precies 3.401 euro per maand. Voor een gehuwde bediende komt dat netto op 2.049 euro. De gemiddelde ict’er zit met 3.545 euro daar bijna 5 procent boven.  

Managers en directieleden nemen het zwaarste loonzakje mee naar huis: gemiddeld 5.755 euro per maand. Ook researchers, juristen en ingenieurs verdienen gemiddeld meer dan de rest van de beroepsbevolking. Een beroep in de sectoren toerisme, administratie en secretariaat en vooral de horeca brengt het minste op. Wie in de horeca tewerkgesteld is, moet met 2.532 euro bruto tevreden zijn.

De vijf best verdienende sectoren zijn de chemie en farma, energie en milieu, banken en verzekeringen, industrie en productie van voedings- en consumptiegoederen. Ook het opleidingsniveau heeft een sterk invloed op het startersloon. Masters in de gezondheidszorg (dokters en specialisten) krijgen het hoogste startloon (2.912 euro bruto), gevolgd door masters in de chemie en de farmaceutische wetenschappers (2.838 euro bruto). Met een diploma in een stem-richting (science, technology, engineering & mathematics) verdien je eveneens meer dan gemiddeld.

Uit de enquête blijkt verder dat het aantal legale voordelen dat werknemers uitdelen, almaar toeneemt. Driekwart van de werknemers krijgt een eindejaarspremie, 72 procent mag maaltijdcheques mee naar huis nemen. De dertiende maand en de hospitalisatieverzekering zijn weggelegd voor respectievelijk 67 en 65 procent van de werknemers. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-18T12:03:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.