Sage stelt cfo als nieuwe topman aan

Dit artikel delen:
Contract ondertekenen

Het Britse softwarehuis Sage heeft Steve Hare aangesteld als zijn nieuwe chief executive officer. Hare was al sinds eind augustus interim-ceo nadat zijn voorganger Stephen Kelly had aangekondigd dat hij er de brui aan gaf.

De aankondiging dat Kelly zijn positie als ceo wou neerleggen, kwam nadat het bedrijf enkele zelfopgelegde groeicijfers had gemist. Het nieuws zorgde toen meteen ook voor een fikse koersdaling.

Kelly concentreerde zich de laatste jaren vooral op het omturnen van Sage naar een cloudbedrijf, een ommezwaai die niet zonder horten en stoten verliep. Aanvankelijk had Hare ook al laten weten dat hij geen kandidaat was om de job van ceo op te nemen. Britse media speculeren er nu op dat bestuursvoorzitter Donald Brydon geen enkele externe kandidaat heeft kunnen overtuigen om die rol op zich te nemen.

Sage werd opgericht in 1981 en heeft zo’n 14.000 medewerkers in dienst. Het is een van de grootste beursgenoteerde Britse softwarebedrijven en levert boekhouding, crm- en hr-software aan kleine en middelgrote ondernemingen. Het bedrijf is bezig om een nieuwe cfo te zoeken die Hare kan opvolgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-06T10:03:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.