Atos en Worldline op de bres voor LHBT+

Dit artikel delen:

Atos en Worldline hebben zich aan de Gedragscode voor Bedrijven van de Verenigde Naties en het L’Autre Cercle Charter of LGBT Commitment verbonden. Hiermee spreken beide Franse partijen hun steun uit voor de rechten van de LHBT+-gemeenschap in de werkomgeving.

De gedragscode geeft aanbevelingen voor de bescherming van rechten van LHBT+-medewerkers. Meer concreet: het uitbannen van discriminatie op de werkplek, waarborgen dat bedrijfsactiviteiten niet leiden tot discriminatie van klanten en leveranciers en samenwerking met partners om elke vorm van discriminatie in de keten aan te pakken.

Het Charter of LGBT Commitment van l’Autre Cerccle ondersteunt weer strategieën die zijn gericht op LHBT+ en diversiteit en stimuleert de uitwisseling van best practices tussen bedrijven en organisaties.

Pride

Atos en Worldline kunnen al bogen op maatregelen om de rechten van hun LHBT+-medewerkers te beschermen. Zo verenigt de AtosPride LHBT+ ruim 1.200 leden van de LHBT-gemeenschap in dertig landen met netwerken in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Nederland, Polen, de Filippijnen, de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië. Ook zijn Atos en Worldline actief als Stonewall Global Diversity Champions, wat zoveel wil zeggen dat ze betrokken zijn bij het door de Britse LGB-organisatie Stonewall (zie ook kader) opgerichte forum en een holebi-vriendelijk personeelsbeleid voeren.

Met het ondertekenen van beide gedragscodes geven Atos en Worldline uitdrukking aan hun ambitie om ervoor te zorgen dat de werkplek een omgeving is waarin LHBT+-medewerkers zichzelf kunnen zijn. Dit komt niet alleen hun prestaties ten goede, maar levert ook een waardevolle bijdrage aan inclusiviteit en diversiteit. De twee bedrijven zetten zich verder in om medewerkers te helpen aansluiting te vinden binnen alle lagen van de Atos Groep.

Atos, met de hoofdvestiging in het Franse Bezons, is een speler op het gebied van digitale transformatie met een jaaromzet van zo'n dertien miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 120.000 collega’s in 73 landen. Het Franse Worldline staat te boek als een Europese aanbieder van financiële transactiediensten; het is een dochtermaatschappij van Atos.

Stonewall

Stonewall verwijst naar de rellen die vijftig jaar geleden in New York uitbraken en een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LGBT+-beweging. Een jaar later, in 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-18T17:57:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.